მაშ ასე, რა უპირატესობა აქვს ბარდას:
ცილა
ერთი ფინჯანი ბარდა 8 გრამ სუფთა ცილას შეიცავს. მასში მეტი ცილაა, ვიდრე ერთ კვერცხში ან ერთ სადილის კოვზ არაქისის კარაქში. ის ასევე შეიცავს ბოჭკოს დღიური ნორმის მესამედს. ამდენად, ბარდა საუკეთესო პროდუქტია წსახემსებლად. კარგადაც დანაყრდებით და არც ჯანმრთელობას და წონას ავნებთ.
ებრძვის კიბოსა და გულძმარვას
ბარდა მდიდარია ნივთიერებით, რომელიც მნიშვნელოვნად ამცირებს ზოგიერთი სახეობის კუჭის კიბოს განვითარების რისკს.
სილამაზე
ერთი ფინჯანი მწვანე ბარდა А ვიტამინის დღიური ნორმის 26%-ს შეიცავს. А ვიტამინი აქტიურად ებრძვის ნაოჭებს. ასევე, ბარდაში შემავალი С და К-1 ვიტამინების წყალობით თქვენი კანი ჯანმრთელ და თანაბარ ფერს მიიღებს.
სოფიო ბულაური