კივი გაჯერებულია ვიტამინი B2-ით, B3-ით, B6-ით და B9-ით. ამას გარდა კივი ორგანიზმს აწვდის ვიტამინ A-ს, E-სა და D-ს. თუ კივს ყოველდღე მიირთმევთ, ორგანიზმს მიაწოდებთ საჭირო რაოდენობის კრინასა, თუთიას, მანგანუმსა და ფოსფორს. კივი დაბალკალორიული ხილია, შესაბამისად წონის პრობლემებს არ შეგიქმნით. მეტიც, მისი გამოყენება დიეტაშიც შეგიძლიათ.
როგორ აისახება კივის მიღება ორგანიზმზე?
კივი იმუნიტეტს გიძლიერებთ, ორგანიზმის
მინიმუმამდე ამცირებს ონკოლოგიური დაავადებების რისკს. კივი გამოიყენება რევმატიზმის პრევენციისთვის. იგი ხელს უშლის ჭაღარის ნაადრევად წარმოშობას. ხილის ეს სახეობა წვავს ცხიმს. ხელს უშლის ქოლესტერინის წარმოშობას.
რადა მახარაძე