დაგჭირდებათ:
10 სუფრის კოვზი შვრია
3-4 ლ წყალი
მომზადების წესი:
შვრია ყავის საფქვავში დაფქვით, მოათავსეთ ქილაში, დაასხით 1 ლ წყალი და კარგად აურიეთ. როცა მსხვილი ნაწილები კარგად დაიშლება, წყალი დაუმატეთ. პროცედურა 3-4 ჯერ გაიმეორეთ, ვიდრე კარგ კრახმალს არ მიიღებთ.
გააჩერეთ ქილა, ვიდრე ნალექი არ წარმოიქმნება.
ნალექი 3
გააშრეთ ნალექი სალფეთქზე - 24 საათის განმავლობაში.
გამოშრობის შემდეგ კვლავ დაფქვით, მოათავსეთ კონტეინერში და წაისვით სახეზე სპეციალური ფუნჯით.
პუდრა ადვილად გადანაწილდება კანზე და განსაკუთრებით სასარგებლოა ზამთარში.
ანა ვერძაძე