ამის გარდა ბადრიჯანი სასარგებლოა ნივთიერებათა ცვლის დარღვევის , ღვიძლის, თირკმელების და კუჭ-ნაწლავის სისტემის დაავადებების დროს. ბადრიჯანი მდიდარია უჯრედისით, ცილებით, С და В6 ვიტამინებით, მინერალებით ( კალციუმი, რკინა, ფოსფორი).
1. ანემიის დროს ყოველდღე მიირთვით მოთუშული ბადრიჯანი. სპილენძი, რომელიც ბადრიჯანში არის დიდი რაოდენობით, ხელს უწყობს ახალი სისხლის წარმოქმნას.
2. ართრიტი, პოდაგრა, რევმატიზმი. მტკივნეული ადგილი გაიწმინდეთ სოდიანი ხსნარით (1 ჩ.კ. 0,5 ლ
3. კბილებზე ყვითელი ნადები, პაროდონტოზი. ბადრიჯანი დაწვით ნაცარის კონსისტენციამდე. თითების მეშვეობით ნაცარით გაიხეხეთ კბილები და ღრძილები დღეში 2-ჯერ. ან შეიძლება გამოიყენოთ მეორე ვარიანტი: ბადრიჯანი დაბრაწეთ კანიანად, დაჭყლიტეთ და დაამატეთ თანაბარი რაოდენობის მარილი. კარგად აურიეთ ერთმანეთში და თითების მეშვეობით გაიხეხეთ კბილები და ღრძილები.