მომზადება:
კვერცხი მოათავსეთ ჭიქაში და დაასხით ძმრის ესენცია, რომ ის მთლიანად დაიფაროს. ჭიქას დაახურეთ თავსახური და დადგით 3-4 დღით თბილ ადგილას. ამ დროისთვის ნაჭუჭი გაიხსნება ძმარში. გადაიღეთ კვერცხი თეფშზე ხის კოვზით და დაჭყლიტეთ.
თუ აპკი არ მოცილდა, ფრთხილად მოაცილეთ. კვერცხის მასა ისევ მოათავსეთ ძმრიან ჭიქაში და აურიეთ ერთგვაროვან მდგომარეობამდე.
შემდეგ დაუმატეთ 100-150 გ კარაქი და კარგად აურიეთ ერთმანეთში. მიღებული
კესო ლაღიძე