29 იანვარი, 2019
8 საფრთხე - გაიგე სიმართლე შაქრის შესახებ
დღეისათვის, შაქრის მოხმარება 45%-ით მეტია, ვიდრე 30 წლის წინ. რა ზიანი შეიძლება მოგვაყენოს მადისაღმძვრელმა ტორტმა ან არომატულმა ტკბილმა ყავამ?

მეცნიერებმა გამოიკვლიეს, რომ შაქარი 8-ჯერ უფრო მეტად იწვევს შეჩვევას, ვიდრე კოკაინი. ყოველ ჯერზე ტკბილეულისგან უარის თქმა სულ უფრო ძნელია.

Rating

შაქარი ორგანიზმს ხელს უშლის, დამოუკიდებლად ებრძოლოს სტრესს. რისკის ზონაში არიან ქალები, რომელთაც უყვართ ბევრი კანფეტის ჭამა.


Rating

საიდუმლო არ არის, რომ სწორედ შაქარია დაკავშირებული დიაბეტის გაჩენის რისკთან. ასევე, მეტაბოლიზმის სინდრომთან და გულ-სისხლძარღვთა დაავადებებთან.

Rating

ყველა დაავადება არ ჩნდება მაშინვე.
გასუქება და კბილების პრობლემები პირველ რიგში იჩენს თავს.

შაქრის მომატება ანელებს გონებრივ მუშაობას და ხელს უშლის საქმისადმი მობილიზებას.




via GIPHY

შაქარს ქმნის მოლეკულები, რომლებიც საშიშია კოლაგენისთვის, ამიტომ ტკბილის რეგულარული მოხმარება ნაადრევ დაბერებასაც გამოიწვევს.


ის ასევე ამცირებს ძვლების სიმყარეს. მეტი საინტერესო ინფორმაცია:

FaceBook Twitter Google ელფოსტაბეჭდვა
კომენტარი / 0 /
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა.
TOPS