უკანასკნელი გამოკვლევის თანახმად, ამგვარი პროდუქტი აღმოჩნდა ინდური, მწარე და გრძელი წიწაკა (პიპალი).
ამ სახეობის წიწაკა შეიცავს ნივთიერებას, რომელიც სხეულში განსაკუთრებული ფერმენტის გამოყოფას აღკვეთს. ეს ფერმენტი კი განსაკუთრებით დიდი რაოდენობითაა სიმსივნეში.
ნივთიერება აქტიურია პროსტატას, მკერდის, ფილტვების, ნაწლავის, ლიმფომის, ლეიკემიის, ტვინის სიმსივნის წინააღმდეგ. მეცნიერებმა მოლეკულური სტრუქტურის შექმნა მოახერხეს, რამაც აჩვენა როგორ ტრანსფორმირდება დასახელებული ფერმენტი სხეულში მოხვედრისას.
აღმოჩნდა, რომ ფერმენტი გარდაიქმნება აქტიურ აგენტად, რომელიც თრგუნავს GSTP1
მეცნიერების თქმით, თანამედროვე მედიცინის მიღწევების წყალობით შესაძლებელი გახდა ინდური კულინარიის პოპულარული წიწაკის განაკუთრებული თვისებების გამოვლენა.
ანა გარელი